:
ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Βράβευση του ΔΑΗΚ στο 2ο Διεθνές Συνέδριο «Συνδυασμένες Μεταφορές»

Είμαστε υπερήφανοι για τη συμμετοχή μας στο 2ο Διεθνές Συνέδριο «Συνδυασμένες Μεταφορές: Καινοτομίες σε Σχεδιασμό, Διοίκηση, Ανάπτυξη Επιχειρήσεων & Λήψη Αποφάσεων» που πραγματοποιήθηκε στην όμορφη πόλη της Αλεξανδρούπολης στις 14 & 15 Οκτωβρίου 2021.

Το επιτυχημένο συνέδριο με την ονομασία vip4ride τελούσε υπό τη διοργάνωση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.). Πρόεδρος του συνεδρίου ήταν ο Δρ. Δημήτριος Δημητρίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ.

Τα βασικά θέματα κάλυψαν τους ακόλουθους τομείς: Εφοδιαστικές αλυσίδες, εμπορικές ροές και καινοτομία στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τις Υποδομές Μεταφορών, Ενέργειας και Τουρισμού, το Σχεδιασμό αποφάσεων και τη λήψη αποφάσεων με βάση τα δεδομένα, την Αειφορία, την Ανθεκτικότητα του Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος.

Ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου, κ. Θάνος Βούρδας, με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει στον τομέα των Μεταφορών, μετέφερε ένα μήνυμα από τον Κλάδο αναδεικνύοντας νέες κατευθύνσεις και δραστηριότητες για την αναζωογόνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μετά την περίοδο ύφεσης του Covid σε ένα πάνελ με επικεφαλής εκπροσώπους από τους χώρους του τουρισμού, των επιμελητηρίων και των παραχωρησιούχων μεταφορών, μετά την εναρκτήρια ομιλία της Υφυπουργού Τουρισμού, κας Σοφίας Ζαχαράκη. Μετέφερε επίσης το μήνυμα της υλοποίησης του μεγαλύτερου έργου που πραγματοποιείται σήμερα στην Ελλάδα, σε μια τέτοια περίοδο, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα ισχυρό brandname στην αγορά στο πλαίσιο μιας λίστας αποφασιστικών δράσεων που βρίσκεται ήδη σε ισχύ από τον Παραχωρησιούχο και έχει ως κύριους πυλώνες ένα Πράσινο και Βιώσιμο Αερολιμένα, τον πρώτο στο είδος του, καθώς και τη δέσμευση για την καθιέρωση συνεργειών με άλλα μέσα μεταφοράς, τη δημιουργία δραστηριοτήτων Cargo και Logistics και τη διασφάλιση της ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας γύρω από τον αερολιμένα.

Παράλληλα, ο Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης ανακηρύχθηκε ως η πιο “Καινοτόμος Εταιρεία και Πρότυπο Επιχειρηματικής Δομής και Επενδύσεων”. Ο κ. Θάνος Βούρδας παρέλαβε το αντίστοιχο βραβείο από τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και ανέφερε στην ομιλία του ότι ο ΔΑΗΚ προωθεί την δραστηριοποίηση εμπειρογνωμόνων στους τομείς των Μεταφορών, του Εμπορίου και των Ακαδημαϊκών και προκειμένου να στηρίξει περαιτέρω αυτή τη θέση εισηγείται και αναλαμβάνει τη δέσμευση να φιλοξενήσει το 3ο Συνέδριο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Δρ. Ayça Kolukisa, Γενική Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού, παρουσίασε για πρώτη φορά το Νέο Αερολιμένα στο κοινό μέσω μιας εικονικής τρισδιάστατης περιήγησης, εξηγώντας τα βασικά πλεονεκτήματα και τις καινοτομίες του νέου αερολιμένα, ενώ παρουσίασε τις εταιρικές στρατηγικές μάρκετινγκ για τη δημιουργία και την ενίσχυση του brandname της Εταιρείας και της Κρήτης.

Ο κ. Θεόδωρος Σμπιλίρης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων, είχε την ευκαιρία να αναλύσει περαιτέρω την εναρκτήρια ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Λεωνίδα Χριστόπουλου για τα θέματα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, της Ψηφιοποίησης και των εφαρμογών τους στον Αερολιμένα Ηρακλείου, ώστε να διασφαλιστεί η εμπορευματοποίηση και έθιξε τους τομείς που απαιτούν κοινή προσπάθεια μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την υιοθέτηση των απαραίτητων εφαρμογών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ