:
ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Προχωρά το αεροδρόμιο στο Καστέλι | Συνάντηση Αρναουτάκη

Για την πορεία υλοποίησης των έργων για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου (Καστέλι) ενημερώθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην συνάντηση στην Περιφέρεια συμμετείχαν συγκεκριμένα τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και συγκεκριμένα: ο γενικός διευθυντής Θανάσης Βούρδας, ο αν. γενικός διευθυντής επενδύσεων Θόδωρας Σμπιλίρης, ο γενικός διευθυντής κατασκευών Αντώνης Σίσκος ο εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Γιάννης Σμαραγδάκης ενώ παρόν ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Πιτσούλης.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης» ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης για το αναπτυξιακό master plan της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι την κατασκευή και εκμετάλλευση έχει αναλάβει η εταιρία «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης», στην οποία συμμετέχουν το Ελληνικό Δημόσιο με 45,9%, η ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ με 32,46% και η ινδική GMR με ποσοστό 21,64%.

Η περίοδος παραχώρησης, που ξεκίνησε το 2020, εκτείνεται σε 35 χρόνια, στα οποία περιλαμβάνονται 5 έτη κατασκευαστικής περιόδου και το κατασκευαστικό κόστος ανέρχεται σε περίπου 480 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ