:
ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: Εξέτασαν την πορεία των έργων στο Καστέλλι

Η εξέλιξη των εργασιών κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης με διευθυντικά στελέχη της εταιρείας του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και συγκεκριμένα με το γενικό διευθυντή Θανάση Βούρδα, το γενικό διευθυντή κατασκευών Αντώνη Σίσκο και τον εκπρόσωπο της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Γιάννη Σμαραγδάκη, παρουσία του γενικού γραμματέα του Δήμου Γαβριήλ Κουρή.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπρόσωποι της Εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης» ενημέρωσαν τον κ. Φραγκάκη για τεχνικά ζητήματα του έργου, καθώς και για το αναπτυξιακό master plan του νέου αεροδρομίου και το πώς αυτό θα επιδράσει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μινώα έθεσε στα στελέχη της Εταιρείας την ανάγκη προώθησης μιας σειράς αναγκαίων έργων υποδομών τα οποία οφείλουν να συνοδεύουν το έργο κατασκευής του νέου αεροδρομίου – και για τα οποία έχει υποβάλλει συγκεκριμένα αιτήματα στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών – εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη μελέτη και κατασκευή των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και ενίσχυσης του υδροφόρου ορίζοντα στις παρυφές της ζώνης απαλλοτρίωσης του έργου. Επίσης, στη

σύνδεση του αποχετευτικού συστήματος της κοινότητας Καστελλίου με την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού του νέου Αερολιμένα και στην εκπόνηση της μελέτης και τη κατασκευή των έργων για τη μεταφορά των λυμάτων από τα όρια των αναφερομένων στη σύμβαση παραχώρησης οικισμών στο Βιολογικό του νέου αερολιμένα.

Αντίστοιχα στην αναβάθμιση της οδού σύνδεσης του νέου Αερολιμένα με τη συνδετήρια οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου. Επίσης στην κατασκευή των απαραίτητων υδραυλικών έργων για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών του αεροδρομίου και κυρίως του πολλαπλάσιου πληθυσμού που θα μετοικίσει στην περιοχή και των δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν στην περιοχή του Δήμου.

Τέλος, ο κ. Φραγκάκης έθεσε και το θέμα του κλεισίματος της επαρχιακής οδού Καστελλίου – Χερσονήσου κατά τη διάρκεια κατασκευής της συνδετήριας οδού, τονίζοντας την ανάγκη να βρεθεί λύση, από το Υπουργείο σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία, ώστε η βασική οδική αρτηρία που συνδέει το Καστέλλι με την πόλη του Ηρακλείου και τα βόρεια παράλια του νησιού, να μην κλείσει για 1,5 χρόνο όπως προβλέπεται από το έργο, γεγονός που θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στο μετακινούμενο πληθυσμό και στους επισκέπτες της περιοχής.

Πηγή: www.patris.gr