Οι μέτοχοι

Στη Μετοχική Σύνθεση της Ανώνυμης Εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης» συμμετέχουν, το Ελληνικό Δημόσιο σε ποσοστό 45,9%, η Τέρνα Α.Ε. σε ποσοστό 32,46% και η GMR Airports Limited σε ποσοστό 21,64%.

 

Το Ελληνικό Δημόσιο, εκπροσωπείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το οποίο ορίζει τα 4 από τα 9 μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και σε κοινή συμφωνία με τους Ιδιώτες Μετόχους ορίζεται ο Πρόεδρος αυτού.

 

Η ΤΕΡΝΑ αποτελεί σήμερα την κατασκευαστική Εταιρεία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η ισχυρή και αποτελεσματική οργανωτική της δομή της εξασφαλίζει κυρίαρχη παρουσία σε σημαντικούς τομείς επιχειρηματικής δράσης του Ομίλου Εταιρειών ΓΕΚ Τέρνα, ο οποίος είναι από τους ηγετικούς επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα με επενδύσεις που ξεπερνούν τα €2.5 δισεκατομμύρια τα τελευταία χρόνια. Ο Όμιλος κατέχει ηγετική θέση στους τομείς των υποδομών, παραγωγή ενέργειας, παροχή και εμπόριο από θερμικές πηγές και ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας, παραχωρήσεις, διαχείριση απορριμμάτων και ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στη Μέση Ανατολή, με συνολικά 4000 εργαζομένους ανά τον κόσμο.

 

Η GMR Airports Limited είναι εταιρεία με έδρα στην Ινδία και αποτελεί μέλος του Ομίλου GMR, ο οποίος εισήχθη στον τομέα των αεροδρομίων στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και τώρα συγκαταλέγεται μέσα στις 5 μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης και λειτουργίας αεροδρομίων παγκοσμίως. Εκτός από το ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία αεροδρομίων στην Ινδία, είναι και η μοναδική Ινδική εταιρεία που έχει αναπτύξει και λειτουργήσει αεροδρόμια εκτός Ινδίας, ανάμεσά τους το αεροδρόμιο Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης.

 

Το λογότυπο της νέας εταιρείας

 

"

Το λογότυπο του νέου αεροδρομίου παραπέμπει στην ίδια την Κρήτη, ενώ το Ηράκλειο, η έδρα του αεροδρομίου δηλαδή, απεικονίζεται με διαφορετικό χρώμα, τοποθετημένο στο φτερό ενός αεροσκάφους, το οποίο έχοντας το σχήμα της Κρήτης, παρουσιάζεται να απογειώνεται. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στα χρώματα της Ελλάδας, του Ουρανού, της Θάλασσας. Το Νέο Αεροδρόμιο είναι το Αεροδρόμιο Όλης της Κρήτης!

Related Links

Διάρκεια Παραχώρησης / Το Λογότυπο / Οργανόγραμμα / Κυροτικός Νόμος / Οικονομικές Καταστάσεις